Upptäcktsfärd på Strömstads handgjorda gator. Här finns bågar, bassänger och friser - en slags Bohus Stickning - fast i sten! Mycket av den huggna stenen, liksom stickningen, kom till som nödhjälpsarbete på 1930-talet.
Guide: Karin Askberger som dokumenterat stenens kulturhistoria
Vandring: Cirka 1 km, 1,5 timme.
Plats: Samlingsplats: inför guidningen samlas vi kring Karin Askberger på Plagen (kajområdet väst om kulturhuset Skagerack)
Tid: torsdag 15 sep, fredag 16 sep kl 11.00-12.30
Pris: 150 kronor
Max 12 personer per guidade vandring.
Vi berättar bl a om badortslivet, Karl XII och hans härjningar i trakterna, oljeplattformen, fisket, Bukten, Emilie Flygare Carlén, bränderna, Kulturhuset/Socitetshuset, Stadshuset samt givetvis lite om dagens Strömstad.
Vi går runt Laholmen längs med Stranmdpromenaden till Bukten och vidare mot Karlsgatan och kyrkan sedan nerför backen mot gamla kvarnen och vidare ner S Hamngatan mot torget där guidningen avslutas.
Vandringen tar ca 1,5 timme.
Plats: Samlingsplats: inför guidningen samlas vi vidInfocenter/ turistbyrån vid torget/Kosterbåtarna
Tid: fredag 16 sep & lördag 17 sep kl 15.00-16.30
Pris: 150 kronor
Max 15 personer per guidade vandring.
Bohusfestivalen samarbetar med Studieförbundet Vuxenskolan som bland annat sköter alla bokningar.
Vid frågor om bokningar kontakta Studieförbundet Vuxenskolans kundtjänst 010 - 33 00 900
Studieförbundet Vuxenskolan är en idéburen folkbildningsorganisation med visionen om ett samhälle där människor växer genom kunskap, insikt och delaktighet.
SV har idag verksamhet i landets alla kommuner och varje år når vi över 210 000 unika individer i studiecirklar och flera deltar i två eller fler cirklar. Tillsammans med de öppna arrangemangen, så som föreläsningar och kulturprogram når vi ca 3,5 miljoner människor med vår verksamhet.
I vår avdelning ingår hela Dalsland, Bohuslän och Trollhättan och Vänersborg.
Copyright © Alla rättigheter förbehållna
Uppdaterat 22-11-16